Review Rhodia Hardcover bullet journal

0 reacties

Review Rhodia Hardcover bullet journal

 

Vanaf vandaag hebben wij de bullet journals van het merk Rhodia in ons assortiment. Ik ben al een tijdje fan van Rhodia. Ik gebruik regelmatig de dot pads om te oefenen met handletteren en brushletteren. Ik wist dat ze ook bullet journals hadden, dus na een tijd twijfelen heb ik een Goalbook met harde kaft aangeschaft om te testen. Het Goalbook is ook te verkrijgen in zachte kaft, maar mijn voorkeur gaat uit naar een harde kaft.
Ik ga vandaag de specificaties van de Rhodia Goalbook met je doorlopen en mijn mening geven hierover.

RHODIA GOALBOOK OVERZICHT


Het eerste dat me opviel aan het Rhodia Goalbook was de prachtige kunstleren kaft. Het Goalbook is verkrijgbaar in meerdere kleuren en de kaft voel heerlijk zacht aan.

(Kijk in de webshop voor de kleuren die opgenomen zijn in ons assortiment)


De Rhodia Goalbook bullet journal heeft een elastische sluiting en een ruime opberg vak achterin. De meeste notitieboeken hebben 1 of 2 leeslintjes, maar Rhodia heeft er maar liefst 3! Heel handig om snel naar je pagina’s te gaan. Ik hou mijn lintjes standaard bij mijn trackers, bij mijn weekoverzicht en bij mijn dag overzicht.


De eerste pagina heeft een paar regels waar je bijvoorbeeld je naam op kunt schrijven of de maanden/jaartal wat in het boekje zit.

 

Het Rhodia Goalbook bevat 3 spreads (6 hele pagina's!) die zijn aangewezen als inhoudsopgave of index. Hoewel ik nooit meer dan 4 pagina's nodig heb gehad, is dit geweldig voor degenen die wat meer ruimte nodig hebben!

 
Na de inhoudsopgave heb je een spread (4 pagina’s) met ongedateerde jaaroverzichten. 3 maanden in kolommen per pagina. Zelf vind ik dit heel handig om verjaardagen, jubilea en andere speciale evenementen bij te houden die zich jaarlijks herhalen of kun je makkelijk vooruit gemaakte afspraken noteren.Het tweede overzicht doet denken aan een ‘ future log’. Het overzicht heeft 3 maanden per pagina, dus zes maanden per spread. Je zou deze overzichten dus prima kunnen gebruiken als een future log, waarin komende afspraken en gebeurtenissen het hele jaar door worden vastgelegd.De genummerde pagina's beginnen op de eerstvolgende spread en gaan van 1 tot 224.


DE PEN TEST


Zoals bij elk nieuw notitieboek, besloot ik op de laatste pagina een pen test uit te voeren. Ik wil vooraf weten welke pennen ik wel en welke ik niet in de journal kan gebruiken zonder dat het gaat ghosten of bleeden.

Ik gebruik al mijn pennen en stiften die ik dagelijks gebruik om mee te schrijven, tekenen of kleuren. Ik gebruik steeds vaker waterverf, dus dit moest ik natuurlijk ook uittesten.

Allemaal uitstekend gelukt op het gladde 90gsm-papier.Ik heb geprobeerd de pagina zo goed mogelijk op de foto te krijgen. Er is een beetje ghosting maar helemaal niks van bleeding. Zelfs de waterverf deed het prima! Ik vergelijk het een beetje met de Leuchtturm1917, hoewel de ghosting bij de Rhodia iets minder is dan bij de Leuchtturm.

Het ghosting stoort mij niet, want ik merk dat als ik aan de andere kant van de pagina schrijf, het nauwelijks merkbaar is. Mijn vorige bullet journal was een Leuchtturm1917 en hoewel ik de ghosting in het begin helemaal niks vond, kan ik nu zeggen dat ik wel snap waarom de Leuchtturm zo geliefd is. Als je niet van ghosting houdt, zou ik je dan aanraden om een ander notitieboek je kiezen als je wilt gaan journalen.

__________________________________________________________________________________________________________________

MIJN MENING OVER DE RHODIA GOALBOOK BULLET JOURNAL


Ik heb de Rhodia al een tijdje in gebruik en ik kan zeggen dat ik het een geweldige bullet journal vind.

Hieronder de voor- en nadelen (mijn mening) van de Rhodia Goalbook.


Voordelen:
- 224 genummerde pagina’s
- ivoorkleurige pagina’s (persoonsgebonden kan nadeel zijn)
- voor geprinte inhoudsopgave
- voor geprinte ongedateerd jaar en maand overzichten
- 3 leeslinten
- Harde kunstleren kaft
- Opbergvakje achterin


Nadelen zijn heel erg persoonsgebonden. Ik kon geen nadelen voor mezelf bedenken, maar kan me voorstellen dat je onderstaande als minpunten kunt beschouwen.

- voor geprinte inhoudsopgave
- voor geprinte ongedateerde jaar en maand overzichten.


Als je deze bullet journal van Rhodia ook zo mooi en handig vindt, zou ik zeggen ... surf snel naar mijn webshop om je favoriete kleur te bestellen.

En omdat je de moeite hebt genomen om mijn blog te lezen, krijg je nu 10% korting op de Rhodia Goalbook met de code ‘RhodiaLove’. (geldig t/m 29-02-2020)


Laat een reactie achter

Alle blog reacties worden gecontroleerd
De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'alle cookies toestaan' om u de allerbeste ervaring te bieden. Klik op Cookies accepteren om de site te blijven gebruiken.