Gastblog Esthy - Plan With Me Augustus - Set up Week pagina's

0 reacties

Hay,

Deze keer wil ik jullie meenemen in het opzetten van mijn weekpagina’s.  Dit zijn de echte agenda pagina’s in mijn journal. Doordat je ze zelf maakt kan je ze zo maken hoe het voor jou het beste werkt of hoe je gewoon het leukste vind. Dit is het voordeel van een Bulletjournal ten opzichte van een kant en klare agenda. Heb je drukke weken dan zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor maar 1 of 2 dagen op een pagina en heb je het een week ontzettend rustig en niet veel agenda ruimte nodig, dan kan je een hele week op een pagina zetten.

Dat heb ik bijvoorbeeld de afgelopen 2 weken gedaan toen ik vakantie had en niet heel veel bij hoefde te houden in mijn agenda.
Helaas is voor mij de vakantie weer over dus komt er weer meer in mijn agenda te staan qua afspraken en to do’s.


Ik ga nu aan de slag met week 32 en 33-2019.
Mijn thema deze maand is, zoals je in mijn vorige blog hebt kunnen zien, koffie. Geen dag is compleet als er geen koffie in voorgekomen is. Zelf vind ik het leuk om naast mijn standaard pagina’s ook mijn weekpagina’s in hetzelfde thema te doen. Bij het maken van deze 2 weken heb ik stap voor stap foto’s gemaakt waarin ik jullie meeneem in hoe ik ze gemaakt heb.


Eerst begin ik met week 32.
Voor week 32 heb ik gekozen voor grote blokken met schaduwrandjes. Dit heb ik zelf nog nooit gedaan en vind ik er altijd zo leuk uitzien dus dat ga ik nu ook eens proberen.

Stap 1: 
Het idee is om 4 blokken per pagina te maken. Deze blokken teken ik eerst met potlood en als ik de juiste opzet gevonden heb teken ik ze over met een zwarte Micron fineliner.


Stap 2:

Daarna maak ik in het blok links boven de maandkalender van augustus en voeg ik in alle blokjes een bruin gekleurde lijn toe waarin ik later de dag en datum zet en onderaan elk blokje maak ik met een stempel kleine bullets waar ik per dag mijn to do’s kan zetten. Ook maak ik met dezelfde kleur een schaduwlijn. Dit maakt al gelijk zo’n verschil! 


Stap 3:

De maandkalender die ik eerst nog met potlood op had geschreven schrijf ik nu over met een fineliner.
De juiste week geef ik een kleurtje zodat je in één oogopslag kan zien waar in de maand we nu zitten. Bij elk blok schrijf ik de dag van de week en ik teken een koffieboontje. Ik dacht dat doe ik wel even maar dat is nog lastiger dan je denkt. Ook besluit ik om het weekend beide dagen samen 1 blok te geven en het laatste blok te maken voor notities. De weekenden heb ik over het algemeen veel minder om in de agenda te zetten dus ik denk dat ik het wel moet gaan redden met 1 blok voor 2 dagen.
Stap 4:
Het is natuurlijk nog niet af zonder  leuke koffiestickers toe te voegen. Deze stickers kan je in de shop vinden en zijn voor mijn thema echt een waardevolle toevoeging.

 

Nu week 32 af is maak ik gelijk ook week 33. Ik vind het zelf altijd fijn om vooruit te werken, ook omdat het vaker voorkomt dat je afspraken ergens in de komende week toevoegt dan dat ik ze toevoeg aan de huidige lopende week. Dus met mijn weekpagina’s werk ik graag 1 a 2 weken vooruit.

Week 33

Stap 1:

Ook bij week 33 begin ik weer om met potlood uit te tekenen hoe ik de lijnen wil gaan zetten. Het is een kwestie van uittellen en tekenen om tot de juiste verhoudingen te komen.
Ik wilde weer eens een ander soort opzet van de week dus deze keer heb ik horizontale blokken gemaakt die ik niet volledig afsluit. Als ik de juiste verhoudingen gevonden heb teken ik de lijnen weer na met mijn Micron fineliner.


Stap 2:

Tijdens het zoeken naar een leuk randje van washi tape kwam ik koffievlekken washi tape tegen. Deze heb ik eens in een snailmail als sample ontvangen en komen nu super goed van pas! Bij elk blok heb ik zo’n randje aan de zijkant toegevoegd en vervolgens de datum en dag op een stukje bruin kaftpapier geschreven en erbij geplakt. Er mistte nog iets dus heb ik nog een klein stukje washi tape toegevoegd om het af te maken.

 

Stap 3:

Als laatste heb ik de kalender bovenaan de linker pagina geschreven en weer de juiste week gearceerd. En om het helemaal af te maken heb ik er nog zelfgemaakte koffiekopjes stickers bij geplakt en een koffie quotesticker.
Deze pagina is simpeler geworden maar wat ik in het begin ook zei, het kan zo simpel of uitgebreid als je zelf wilt. Dat is het mooie van journalen!


Nog even kort op een rijtje wat ik allemaal gebruikt heb voor deze 2 pagina’s:

* Journal van Goudenlijntjes (JournalnStuff)
* Micron fineliners (JournalnStuff)
* Bruine brushpennen van Faber-Castel
* Koffie washistickers (JournalnStuff)
* Koffiestickers zelf geprint
* Washi tape uit eigen voorraad

Laat een reactie achter

Alle blog reacties worden gecontroleerd
De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'alle cookies toestaan' om u de allerbeste ervaring te bieden. Klik op Cookies accepteren om de site te blijven gebruiken.